Smidestävling - On the Edge

Under Kristi Himmelfärdshelgen 27/5-28/5 äger Spring Craft 2022 rum och då nalkas smidestävling!

Temat är ”On the Edge” och tolkningen är generös. Verket skall i huvudsak vara tillverkat genom varmsmide. Det finns ingen begränsning i storlek men observera att du själv måste ombesörja transport till och från NOHABS smedja Spring Craft i Trollhättan.

Ära och 10.000 svenska kronor står på spel!
6.000 kr. i 1:a pris, 3.000 kr. i 2:a pris och 1.000 kr. i 3:e pris.

Ingen förhandsanmälan behövs men observera att inlämning måste ske 27/5 på konsthallen i Trollhättan mellan kl. 14 och 18

Symposium

Första helgen i november tillägnas smide i allt från arkitektur till brasning på HDK Steneby i Dals Långed. Kreativa workshops och inspirerande föreläsningar hålls i HDK Stenebys stora smedja, frukost, lunch och gemensam middag ordnas i matsalen och till kvällen blir det trevligt samkväm i puben vid Dalslands kanal.

Läs Vidare »
När föreningen möttes i Bäckedals Folkhögskola i valdes nyy ordförande och styrelsen redovisade en förbättrad ekonomi!

Hur ses vi nästa år?
Läs Vidare »

Nu är det snart dags årsmöte i föreningen, den 4 maj 2019 ses vi på Bäckedalsfolkhögskola i Sveg! Nedanför hittar ni pdf filer med Dagordningen, information om program, och information om boende för de som behöver.

Etiketter: årsmöte, evenemang

Den 24/5 till den 26/5 händer det!

Detta år ordnar Föreningen Spring Craft Trollhättan utsällningen "Ta Med", tävling med tema "Rörligt", Gerillasmide, ett flertal föredrag, årliga foto utställningen, underhållning och självklart fest!

Symposium

Hur ses vi nästa år?

Etiketter: årsmöte, evenemang

Den 24/5 till den 26/5 händer det!